En Fazla Hacker Sayısına Sahip 5 Ülke

Bilgisayar korsanlığı, bir bilgisayara veya ağa yetkisiz, izinsiz girme eylemidir. Bilgisayar korsanları kavramı, yetenekli ve çoğu zaman kendi kendini eğiten ve sistemleri bozarak kendini geliştiren programcılardan daha fazlasıdır.


İçerik   
1 Bilgisayar Korsanlığı Nedir ?
1.1 Bilgisayar Korsanları Kimdir ?
1.2 Beyaz ve Siyah Şapka Terimleri Nedir ?
1.2.1 En çok bilgisayar korsanına sahip ilk 5 ülke
1.2.1.1 Çin
1.2.1.2 Amerika Birleşik Devletleri
1.2.1.3 Türkiye
1.2.1.4 Rusya
1.2.1.5 Tayvan
1.2.2 Dünya çapında tanınmış 5 hack grubu
1.2.2.1 Anonymous
1.2.2.2 LulzSec
1.2.2.3 Lizard Squad
1.2.2.4 Computer Chaos Club
en-fazla-hacker-barindaran-ulkeler

Bilgisayar Korsanlığı Nedir ?

Bilgisayar korsanlığı, bir bilgisayara veya ağa yetkisiz, izinsiz girme eylemidir. Bilgisayar korsanları kavramı, yetenekli ve çoğu zaman kendi kendini eğiten ve sistemleri bozarak kendini geliştiren programcılardan daha fazlasıdır. Bu nedenle Hacking ana terimdir. Altında siber ile ilgili pek çok faaliyet var. Kötü amaçlı yazılım ve kötü amaçlı siber saldırılar, en yaygın hackleme biçimlerinden biridir.

Bilgisayar Korsanları Kimdir ?

Hacker kelimesi geniş bir terimdir. İnsanların belli bir bölümüne sabitlemek bu terimi bence kısıtlıyor. Çeşitli bilgisayar korsanları vardır.
Korsanlığın arkasındaki gerçek nedeni saptamak zor. Bu nedenle, arkasındaki nedenlerine dayanarak, onları kategorize etmek mümkündür. Bu nedenle:
  1. Finansal kazanç: Bu bölüm çoğunlukla, kredi kartı numaralarının veya dolandırıcılık bankacılık sistemlerinin çalınmasını içerir.
  2. Rakip organizasyon, bilgisayar korsanlarını birbirleri hakkında bilgi edinmek için kullanır.
  3. Devlet veya millet, ulusal istihbarat çalmak veya hedef ulusun altyapısını istikrarsızlaştırmak için saldırıda bulunur.

Beyaz ve Siyah Şapka Terimleri Nedir ?

siyah-sapka-ve-beyaz-sapka
İyiler ya da popüler olarak ‘beyaz şapka’ olarak da bilinir ve zıt terimi, ‘siyah şapka’ olarak bilinir. Beyaz şapkalar, güvenlik açıklarını bularak ve bunları düzelterek bir kurumun güvenliğini artırmaya yardımcı olurken, diğer yandan, siyah şapkalar bunun tam tersini yapıyor. Herhangi bir kötü niyetli eylem için değerli bir şey çalmak ,siyah şapkaların asıl amacıdır.
Bunlar arasında üçüncü bir tip hacker grubu daha vardır ve kendilerini gri şapka olarak tanıtırlar. Bunlar, yetkisiz olarak sistemlere veya ağlara girmek için yeteneklerini kullanan bilgisayar korsanlarıdır. Ancak, siyah şapkaların aksine, bu bilgisayar korsanları, güvenlik açığını genellikle sahibine bildirir ve buldukları açıkları küçük bir ücret karşılığında onarmayı teklif eder.

En çok bilgisayar korsanına sahip ilk 5 ülke

Çin

cin-siber-ordu
Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin, dünyadaki en fazla bilgisayar korsanına sahiptir. Çeşitli tahminler ile beraber, dünya siber saldırılarının% 41’inin Çin menşeili olduğunu belirtiliyor. Söylentilere göre, Çin’deki hack şebekesinin devlet tarafından desteklendiği söyleniyor.Örnek olarak “APT41” grubu verilebilir.Geçtiğimiz haftalarda yazdığım yazıda Çin devleti ile olan ilişkisini anlatmıştım.Ulaşmak için tıklayın.

Amerika Birleşik Devletleri

amerika-icin-siber-tehtid
İkinci konumda ABD bulunuyor. Dünyadaki saldırı trafiğinin% 10’unu oluşturan Amerika saldırıların hedefi olurken sık sık gündeme geliyor. Ve bir zamanlar en fazla tanınan gruplardan biri olan Anonymous‘a ev sahipliği yapmıştı.
Ayrıca Amerikanın kendi oluşturduğu siber ordular yazım için tıklayın.

Türkiye

turkiye-siber-guvenlik-elemanlari
ABD’nin arkasından Türkiye geliyor. Küresel siber saldırı trafiğinde% 4.7 civarında bir paya sahiptir. Ayrıca son yıllarda faaliyetlerinde hızlı bir artış olduğu görülüyor.

Rusya

rusya-siber-guvenlik
Küresel saldırı trafiğinin sadece% 4,3’ü Rusya’dan geliyor olsa da, hala daha fazlasını yapabiliyor. Aslında, dünyanın en güvenli ağlarından bazılarını hedefleyebiliyorlar ve tüm gözleri bir anda üzerine çeken bir ülke konumuna gelebiliyorlar.

Tayvan

tayvan-siber-guvenlik
Ülkenin küçük boyutuna rağmen, Tayvan dünyadaki hack trafiğinin yüzde 3,7’sinden fazlasını oluşturuyor. Aynı şekilde, bu küçük ada hackerlar için bir merkez olarak bilinir.

Dünya çapında tanınmış 5 hack grubu

Anonymous

anonymous-siber-guvenlik
En organize hack gruplarından biri olarak kabul edilen Anonymous, eylemleriyle yeteneklerini kanıtladı. 2003’ten başlayarak, bu grup kendisini İnternetin özgürlüğünü korumaya çalışan liberal bir grup olarak görüyor. Bu grubun son odağı terör örgütü IŞİD’dir.

LulzSec

LulzSec-siber-guvenlik
2011’de Sony Picture’ın Veritabanını hackleyen bu grup bu eylemi ile beraber kendisini Dünya’ya tanıttı. Ancak, bu grubun ilk saldırısı, hacklediği Fox Web Sitesinde gerçekleşti ve aynı zamanda birkaç çalışanın LinkedIn kimlik bilgilerini de değiştirdi. 2011’de grup daha sonra tutuklandı, ancak serbest bırakıldıktan kısa bir süre sonra, hacklemeye geri döndü.

Lizard Squad

lizard-squad-siber-guvenlik
Bu grubun ünlü saldırıları arasında Malezya Hava Yolları’na olan saldırısı, Facebook’a DDOS, Sony’ye, Microsoft’a ve daha birçok şirkete saldırılarda bulundu. Daha sonra, yükselen faaliyetlerinin ardından İngiltere ve ABD’de bir çok üyesi tutuklanarak hapse atıldı.

Computer Chaos Club

almanya-siber-guvenlik
Bu kulüp 1981 yılında Hamburg’da ortaya çıkmıştır. Bu, hacker topluluğundaki en eski ve en saygın gruptur. Çünkü, etik saldırıya inanıyorlar. Bu grubun en ünlü olayı, bir Alman bankasını hackleyip tüm parayı çektikten sonraki gün parayı geri göndermeleriydi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kurumlar Nasıl Siber Güvenlik Önlemi Almalıdır? Siber güvenliğin önem değeri giderek artmıştır. Günümüzde birçok kurum Siber Güvenlik Uz...