Dünyamıza hükmeden ilk dört gerçek algoritma

f6


Eğer bir algoritmaya yeni başlayan biriyseniz , onları kimin açıklayabileceğini, ne olduğunu ve toplumumuzu nasıl etkilediğini merak ediyor olmalısınız. Aslında, algoritmalar her yerdedir ve dijital dünyayı işlevsel hale getirir. Algoritmaların sadece hesaplama bilimlerinde kullanılmadığını, aynı zamanda matematiksel bir varlık olduğunu belirtmek gerekir İlk olarak M.Ö. 1600'de keşfedildi, ancak modern kullanım 1930'larda başladı. Bu yazıda, dünyayı yöneten ilk dört algoritmayı ve onlarsız neden hayatımızın mümkün olmadığını açıklayacağız .

Sıralama, hızlı sıralama ve yığın sıralamayı birleştir

post6aElemanları yönetmek için en iyi algoritma nedir? Her şey neye ihtiyacınız olduğuna bağlıdır ve bu yüzden öğeleri sıralamak için kullanılan üç daha sık kullanılan algoritmayı yerleştirdik. Belki tercihleriniz vardır, ancak üçü eşit derecede iyidir. Birleştirme sıralama algoritması günümüzde temel algoritmalardan biridir. Problemleri çözmek için böl ve fethet yaklaşımını kullanır. John von Neumann bu algoritmayı 1945'te icat etti. Quicksort'un sıralama sorunları için farklı bir yaklaşımı var. Yerinde bölüm algoritmaları kullanabilir, ancak onlarla ilgili sorun, RAM tabanlı dizileri sıralamak dışında kararlı sıralama olmamalarıdır. Sonuncusu, verilerdeki zamanı azaltan öncelik kuyruğunu kullanan yığın sıralamasıdır.

Fourier Dönüşümü ve Hızlı Fourier Dönüşümü

Tüm dijital dünyamız, zaman alanlarını oluşturan sinyalleri frekans alanlarına ya da tam tersine değiştiren üç basit ama çok güçlü algoritma kullanır. Aslında, bu algoritmalar sayesinde bu makaleleri görüyor ve okuyorsunuz. İnternet, Wi-Fi bağlantısı, akıllı telefonlar, PC'ler, uydular ve diğer cihazların içinde bir bilgisayar var ve bu algoritmaları kullanmak için kullanıyorlar ve bu tür algoritmaları incelemeden bilimde derece alamazsınız.

post6bDijkstra'nın algoritması

Bu algoritma olmadan internetin işlevsel olmayacağını söylemek güvenlidir. Bu grafik arama algoritması çeşitli uygulamalarda kullanılır ve bu durumda sorun bir grafik olarak modellenebilir ve sunulabilir ve iki düğüm arasındaki en kısa yolu bulmanız gerekir. Bilimin ilerlediğini düşünürsek ve bugün en kısa rotayı bulmak için daha iyi çözümler kullanabiliriz, ancak Dijkstra'nın algoritması, onu gerektiren sistemlerde kararlılığı nedeniyle hala kullanılmaktadır.

RSA algoritması

Kriptografi ve siber güvenlik olmasaydı, internet bugün olduğu kadar önemli olmazdı. Güvenlik farklı açılardan gözlemlenebilir, NSA ve diğer istihbarat kurumları döneminde güvenlik düşünebilir veya gerçekten internette güvende olduğunuza inanmayacak kadar saf mısınız? İnsanların paralarını harcamak için güvenli olmaları gerekir. Sonuçta, güvenli olmadığını biliyorsanız, kredi kartı numaranızı web'de doldurmazsınız. Bu durumda, RSA algoritması kriptografi alanında en önemli olarak kalır. Kriptografinin kimin çalıştığını şekillendiriyor ve basit ama aynı zamanda zorlu sorunlara bir çözüm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kurumlar Nasıl Siber Güvenlik Önlemi Almalıdır? Siber güvenliğin önem değeri giderek artmıştır. Günümüzde birçok kurum Siber Güvenlik Uz...